Gyvenant Sietle tiesiog būtina išragauti krevetes, krabus, omarus, midijas, lašišą ir kitas žuvis, bei kitas jūros gėrybes. Geriausia jas pirkti šviežias turguje, bet tai - kitą kartą. Šįsyk apsiribojome supermarketo QFC siūlomais produktais.
Krabas (dungeness crab) dažnas ir populiarus šių pakrančių laimikis, todėl nesunku rasti parduotuvėje, dažnai ir už ypatingą kainą. Pirkome apvirtą/ išvirtą krabą. Kai pardavėjas pasisiūlė išvalyti, sutikau iš karto, kad paskui nereikėtų su juo žaisti ir taip pakako laiko investicijų, aiškinantis, kaip jį paruošti, kaip valgyti ir pan.
Taigi gavau išvalytą (be kiaukuto) krabą:
Pagaminau paprastai: svieste pakepinau smulkintą česnaką, petražoles, supyliau apie 100 ml putojančio balto vyno (tinka ir paprastas), grietinėlę ir šiame padaže 5 min. patroškinau krabo gabaliukus. T.y. krabo kūną perlaužiau per pusę, atskyriau visas kojas.
Atrodė šitaip:
Daugiau žaidimo buvo, kol iškrapštėme krabų mėsą iš kiaukutų, bet kiaukutas minkštas, tad didelio vargo nebuvo.
Ilgiau užtrukome, kol išdarinėjome omarą (didelis vėžys), kurį pirkome irgi virtą. Namie pašildžiau 7 min. garuose.
Na, po to liko tik didelė oranžinė kiautų krūva :).
Taigi, jei krabas su omaru buvo lyg ir Kalėdiniai pusryčiai/ pietūs, tai vakarienė buvo ne mažiau įspūdinga.
Pietų afrikietės gamino orkaitėje upėtakį, kardžuvę, tigrines krevetes ir savo šaliai tipišką desertą su vermišėliais, pienu, kardamonu, cinamonu, cukrumi, rožių vandeniu ir dar kažkuo (taip ir nesupratau :)). Deserto skonis priminė manų košę ir ryžių pudingą/ desertą. O aš kepiau kalakutą su daržovėmis ir iš mėsos sultinio/ kepimo riebalų gaminau padažą. Maisto buvo daug, gerai, kad neprivalu suvalgyti iš karto :).
No comments:
Post a Comment